14 آبان 1393 - 7:36 شناسه خبر: 908 نسخه چاپی

صدور مجوز صادرات مرغ 6 شرکت به روسیه

صدور مجوز صادرات مرغ 6 شرکت به روسیه
 عضو هیات مدیره انجمن جوجه یک روزه ایران گفت: شرکت‌هایی که امکان تولید مرغ صادراتی را دارند توسط سازمان دامپزشکی ممیزی می‌شوند که اکنون ...

 عضو هیات مدیره انجمن جوجه یک روزه ایران گفت: شرکت‌هایی که امکان تولید مرغ صادراتی را دارند توسط سازمان دامپزشکی ممیزی می‌شوند که اکنون از 13 شرکت منتخب، شش شرکت توانسته‌اند مجوز صادرات گوشت مرغ به روسیه را از سازمان دامپزشکی کشور بگیرند.

به گزارش پایگاه خبری كانون انجمن های صنفی صنایع غذایی ایران، ناصر بیگی  با اشاره به اینکه ظرفیت صادرات به عراق محدود است، گفت: اگر روسیه هم بخواهد به جمع واردکنندگان مرغ ایرانی بپیوندد، با توجه به ظرفیت محدودش، مشکلی حل نخواهد شد زیرا مجموع واردات مرغ روسیه از جهان 650 هزار تن است و قطعا سهم عمده‌ای در این بخش برای کشور ما وجود نخواهد داشت.

عضو هیات مدیره صندوق حمایت از صنعت طیور خاطرنشان کرد: به خاطر تحریم‌های روسیه دل به این بازار بسته‌ایم اما روسیه حاضر نیست این محصول را از ما بخرد زیرا کشور ما در امر رقابت نسبت به سایر کشورها عقب است.

وی با بیان اینکه زیرساخت‌های لازم برای صادرات به روسیه به طور کامل فراهم نیست، اظهار کرد: کیفیت کشتار مرغ و کیفیت مرغ زنده به عنوان دو ویژگی مهم برای صادرات این ماده پروتئینی به کشور روسیه بسیار مهم است و در حال حاضر شرکت‌هایی که امکان تولید مرغ صادراتی را دارند توسط سازمان دامپزشکی ممیزی می‌شوند. از مجموع 13 شرکت منتخب، شش مجموعه توانسته‌اند IR صادراتی را از سازمان دامپزشکی کشور بگیرند.

بیگی درخصوص کیفیت مرغ زنده به عنوان دومین ویژگی مهم در تأمین زیرساخت‌ها برای صادرات این محصول به روسیه گفت: اندازه مرغی که در ایران پرورش می‌یابد مطابق با سلیقه و استانداردهای جهانی سایر کشورها نیست.

عضو هیات مدیره انجمن جوجه یک روزه ایران اظهار کرد: آمادگی نسبی برای صادرات به کشور روسیه با حجم کم وجود دارد و امیدواریم با بهبود زیرساخت‌ها، کیفیت تولید و استفاده از تکنولوژی موجود و ارتقای آن حجم صادرات در کشور افزایش یابد.

وی اظهار کرد: تولید مازاد گوشت مرغ به یک مسئله ریشه‌ای برمی‌گردد و آن هم مجوز واردات اضافه یک گله مرغ اجداد طی 10 ماه گذشته است.

بیگی افزود: گله 30 هزارتایی مرغ اجداد بالغ بر یک میلیون و 800 هزار قطعه مرغ مادر تولید می‌کند که این میزان مرغ مولد 180 میلیون قطعه جوجه گوشتی اضافه تولید کرده است، بر این اساس ماهانه حدود 15 میلیون قطعه جوجه گوشتی مازاد داریم که تولید آنها حساب نشده بوده است.

عضو هیات مدیره انجمن جوجه یک روزه ایران توضیح داد: ظاهرا مقرر بوده واردات 30 هزار مرغ اجداد مازاد منجر به صدور یک میلیون و 800 هزار قطعه مرغ مولد شود که محقق نشد و در نهایت تبدیل به 180 میلیون قطعه جوجه گوشتی شده است که اگر برای ادامه این روند فکر اساسی نشود تا اردیبهشت 1395 همچنان با این مشکل مواجه خواهیم بود.

وی گفت: اگر چاره‌ای بیندیشیم و مرغ اجداد را کم کنیم، بخشی از مشکلات تا ابتدای سال 1395 کاسته می‌شود و راه حل دوم در جهت حل این مشکل صادرات بیش از اندازه مرغ است زیرا در غیر این صورت قیمت مرغ بالانس نمی‌شود و این صنعت به طور کامل از بین می‌رود.

بیگی خاطرنشان کرد: تنها راه برون‌رفت از بحران ورشکستگی در صنعت طیور، صادرات این محصول است و راه دیگری وجود ندارد.

 

منبع: ایسنا